Forlaget Klitrosen

klitespf.gif (1936 bytes)

Inspiration og sund fornuft

Tilbage til forsiden

 

Klitrosen udgiver bøger inden for psykologi, terapi, ernæring og helse ud fra et holistisk, økologisk helhedssyn. Der lægges både vægt på sygdomsbehandling og på det forebyggende sundhedsarbejde. De fleste forfattere har erfaring inden for det etablerede sundhedssystem, f.eks. som farmaceuter, fysioterapeuter, læger og sygeplejersker.

Alternativ behandling bygger på århundreders erfaringer og gode resultater. Til forskel fra medicinsk behandling giver akupunktur, kiropraktik, urter, zoneterapi og fornuftige kostomlægninger ikke sundhedsskadelige virkninger.

Klitrosen sprang ud i 1977 med en digtsamling af Lola Baidel. Klitrosen blomstrede i de første 10 år med flere digtsamlinger af Lola Baidel, adskillige andre fine lyrikere og mange priste romaner.

Klitrosens historie er fortalt af redaktøren Ole Bidsted i jubilæumsudgivelsen fra 2002: Klitroser.

Forlæggerens fuldstændige helbredelse af en invaliderende gigt gennem en kombination af akupunktur og kostomlægning blev begyndelsen til udgivelsen af bøger om alternativ behandling.

Klitrosen tilstræber at udgive sobre bøger, der holder i mange år og som inspirerer og lægger grunden til et helt og levende liv.

Udgivelserne er ordnet alfabetisk efter forfatternes efternavn.

Lige nu er Klitrosen aktuel med to bøger:

Ole Bidsted

AKTIVISTISKE ERFARINGER

64 sider kr. 88,-

Der har været mange analyser og kommentarer til opgøret i 1968. Her er beretningen fra én af dem, der var med fra starten af 60’erne og til begyndelsen af 80’erne.

Oprørene i 1968 kom ikke ud af den blå luft. Frøene blev sået i studentersamfundet i begyndelsen af 1960’erne og af de mange aktioner, der foregik op gennem 60’erne. Studenteroprøret var kun en meget lille del af det antiautoritære oprør. Men fik det meste af mediedækningen.

Ole Bidsted var aktiv i beboerbevægelsen, cyklistforbundet, Handicap 78, Miljøgruppen Noah og studentersamfundet. Og dækkede bolig- og miljøområdet i dagbladet Information i 70’erne og 80’erne.

Forhåbentlig kan beskrivelserne, eksemplerne og de strategiske overvejelser bruges af andre. For mange, der deltog i aktionerne, har indsigterne betydet et livslangt engagement i samfundet.

Produktions-og bofællesskaberne blomstrer og gror. Og når bolig og produktion forenes, antydes en ny samværs- og samfundsform. Strategien for "En 3die vej" skitseres i slutningen af rejsen gennem 60’erne og 70’erne.

 

Lola Baidel, Ole Bidsted, Per Aage Brandt, Inger Christensen, Inge Eriksen, Maria Giacobbe, Vibeke Grønfeldt, Ellen Heiberg, Knud Holst, Marianne Larsen, Herdis Møllehave, Johannes Møllehave og Erik Thygesen

LÆNGSLER

118 sider kr. 148,-

’URO’ hed den lille, kollektive bog, som en kreds af forfattere omkring forlaget Klitrose udgav sidste år med undertitlen ’Bevægelse i tid og krop’. Den følger de nu op med ’Energier’ med undertitlen ’Spor i af-magten’ – digte, aforismer, essays om det livsnødvendige. På en måde er bøgerne parallelle til Gyldendals serie ’Krise og utopi’ i hvis fire hidtidige bind forfattere, forskere og politikere forsøger at mødes om fælles væsentlige emner. Men i Gyldendal-serien stritter bidragene i alle retninger, hvor forfatterne hos Klitrose virkelig arbejder kollektivt. Når man synes Klitrose-bøgerne er mere spændende og fremad-pegende – og mere indbydende at læse – skyldes det dog nok især, at de ikke bare kredser om meninger. Meninger er temmelig ligegyldige, hedder det i gruppens forord, ’det der tæller er menneskers handlinger, forsøg, søgen og længsler’. ’Energier’ er det bedst mulige tegn på, hvor modkulturen står i dag.

Poul Borum, Ekstra Bladet

Klitrosens bøger kan købes i boghandelen og i helsekostbutikker.

klitespf.gif (1936 bytes)